Hurtig lån

Få overblikket over hurtige lån her – ansøg uforpligtende!

Lånebeløb: 10.000 - 300.000 kr

Rente: 2,95 - 24,99 %

Min. alder: 18 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 100.000 kr. over 5 år har en samlet omkostning på 52.593 kr. Samlet tilbagebetaling: 152.593 kr
Debitorrente: 7 %
ÅOP: 7,19 %
Etableringsgebyr: 1.060 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Lånebeløb: 5.000 - 300.000 kr

Rente: 3,49 - 20,95 %

Min. alder: 18 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 130.000 kr. over 8 år har en samlet omkostning på 42.268 kr. Samlet tilbagebetaling: 172.268 kr.
Debitorrente: 7,30 %
ÅOP: 7.59%
Etableringsgebyr: 1.300 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Lånebeløb: 3.000 - 300.000 kr

Rente: 2,95 - 24,99 %

Min. alder: 21 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 150.000 kr. over 12 år har en samlet omkostning på 71.691 kr. Samlet tilbagebetaling: 221.691 kr.
Debitorrente: 6,70 %
ÅOP: 7,19 %
Etableringsgebyr: 3.000 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Hurtig Lån – Online lån med hurtig udbetaling

Senest opdateret: juli 2020

Markedet for hurtig lån i Danmark er fortsat stødt stigende. I 2019 lånte vi samlet set for en milliard mere end året før og der er nu i alt etableret hurtige lån for 17,9 mia. kroner.

Hvad er et hurtig lån?

Et hurtig lån kan defineres som et online lån med hurtig udbetaling – mod en hurtig godkendelse af lånet. Typisk anvendes NemID til at underskrive låneaftalen og pengene kan derfor udbetales hurtigt på din konto.

En guide til dig der overvejer at optage lån

Men hvor meget kan man egentlig låne og hvor hurtigt kan man låne penge? Læs med her og bliv klogere på hurtig lån. Du finder også information om dine rettigheder når du låner, gode råd før du låner og en række nyttige links til andre gode steder på nettet.

Hurtige lån i vækst

Markedet for hurtig lån i Danmark er fortsat stødt stigende. I 2019 lånte vi samlet set for en milliard mere end året før og der er nu i alt etableret hurtige lån for 17,9 mia. kroner, viser tal fra Danmarks Statistik.

Vi stifter fortsat mest sikret gæld

Selv om de hurtige lån uden sikkerhed vinder frem, udgør de fortsat en relativt lille del af det samlede marked for forbrugslån, som banker og sparekasser sidder på den største del af. De fleste hurtiglån (to tredjedele) er ydet med en eller anden form for sikkerhed mens kun en tredjedel er usikrede lån, altså lån hvor der ikke er stillet sikkerhed.

Lån uden sikkerhed er typisk forbundet med højere renter og omkostninger fordi låneudbyderne løber en større risiko for ikke at få pengene tilbage. Dermed kan man sige at Danskerne generelt er gode til at finde den billigste finansiering når de stifter gæld.

Sådan finder du hurtigst et lån, der passer dig…

Fordele og ulemper ved hurtiglån

Fordele

  1. Nem Låneproces
    Når du skal optage et lån er ansøgningen typisk blot en enkelt formular du skal udfylde. Det behøver ikke at tage mere end 5 minutter.
  2. Du skal ikke stille sikkerhed
    I modsætning til andre låneformer skal du ikke stille nogen former for garantier eller sikkerhed når du optager et onlinelån. Ofte kræves det dog at ikke er registreret som dårlig betaler i RKI.
  3. Det hele kan klares online
    For de fleste udbydere bliver låntagers kreditværdighed og dermed tilbagebetalingsevne vurderet online gennem forskellige kreditvurderingssystemer. Det tager kun ganske få minutter. Det betyder at såvel det at udfylde låneansøgningen som selve behandlingen og udbetalingen alt sammen foregår på nettet.

Ulemper

  1. Høje renter og gebyrer
    Hurtig lån er dyrere end traditionelle lån hvor långiver kan tage pant i dine værdier. Prisen for ikke at skulle stille sikkerhed er simpelthen højere renter og gebyrer og dermed en højere ÅOP.
  2. Svært gennemskueligt marked
    Der er mange udbydere af lån på nettetog det kan være svært at skabe sig et overblik. Markedsføringen af de forskellige lån har også været stærkt kritiseret af både regeringen og medierne.
  3. Det er let at blive fanget i en gældsspiral

    Har du først taget hul på at optage usikret gæld, er der en sandsynlig risiko for at det ikke bliver sidste gang og det kan desværre for mange være fristende at finansiere gammel gæld med nye kviklån.

Gode råd før du låner penge

Lån skal betales tilbage med renter og gebyrer, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Her får du 3 gode råd med på vejen inden du kaster dig over et hurtigt lån.

  1. Tjek prisen på lånet
    Hvis du beslutter dig for at låne penge, så er det vigtigt at du kender lånets samlede pris. Lån uden sikkerhed kan ende med at være en rigtig dyr fornøjelse fordi renter og gebyrer hænger over dit hoved i al den tid du har lånet.
  2. Lån aldrig mere end du kan betale tilbage
    Det kan virke fristende at låne penge til en ny telefon, computer, ferie eller bare til at få hverdagen til at hænge sammen. Og tit ser lånene attraktive og billige ud. Men når du låner penge, er det ikke gratis. Du skal altid betale renter og ofte også gebyrer.
  3. Find billigere alternativer
    Banken kender din økonomi bedre end låneselskaberne og kan bedre hjælpe dig med et overblik over hvor meget du har råd til at låne samt med at lægge et realistisk budget.

Nyttige links

Klagemuligheder

Ankenævnet for Finansieringsselskaber:
Hvis din låneudbyder ikke er ejet af et pengeinstitut, og hvis det udbyder fritstående lån til forbrugere, fx sms- og kviklån.

Center for Klageløsning:
Hvis lånet er knyttet til køb af en bestemt vare eller ydelse.

Forbrugerombudsmanden:
Hvis du vil klage over manglende eller vildledende information i markedsføringen af et kviklån.

Frivillig Gældsrådgivning

Har du rod i økonomien eller tænker du over hvordan du kan undså at få det, så er her en række muligheder. KFUM tilbyder både rådgivning i en lang række byer over hele landet og over nettet på ungøkonomi.dk.

Du kan også søge hjælp hos Forbrugerrådet Tænk, der tilbyder fortrolig, uvildig og gratis økonomi- og gældsrådgivning. Her kan du både få hjælp til at få overblik og rådgivning om gæld.

FAQ omhurtig lån

Spørgsmål & Svar

Hvor gammel skal man være for at optage et hurtig lån?

Som udgangspunkt kan man ikke låne online med mindre man er over 18 år. Dog, har flere udbydere et krav fra 20 år og helt op til 23 år, før man kan ansøge om et lån.

Hvor meget kan jeg låne?

Alle Banker og låneudbydere oplyser deres max lånebeløb for låneproduktet i ansøgningsprocessen, denne er loftet for hvad du reelt kan låne.

Ansøger du eksempelvis om 75.000 kr. er det ikke sikkert at din kreditvurdering tillader det ansøgte beløb. Det beløb du kan låne vil fremgå af de tilsendte lånetilbud.

Du finder hurtig lån her på siden fra 5.000 – 500.000 kr.

Kan man optage et hurtigt lån hvis man er i RKI?

Nej, det er ikke muligt. Er man registreret i Debitor Registeret eller RKI, kan man ikke låne penge – heller ikke på nettet.

Hvordan ansøger jeg hurtigst?

Med den lovpligtige kreditvurdering, er processerne efterhånden meget ens, og det tager stort set lige kort eller lang tid at ansøge hos de enkelte udbydere. Vælg udf ra hvor du får de bedste vilkår, og ikke ud fra hvor hurtigt du kan have pengene.

Hvor hurtigt kan man reelt have en udbetaling?

Kviklånsudbyderne kan klare det på få minutter. Med en straksoverførsel til din konto, kan du have pengene på din konto inden for blot få minutter på hverdage.

Hvorfor har jeg fået afslag på min ansøgning?

Det er lovpligtigt i Danmark, at udføre en kreditvurdering, og denne kan ende i et afslag. De typiske grunde til afslag er:

  • Alderskravet
  • For lav indkomst
  • Registrering i RKI og/eller Debitor Registeret
  • krav til minimums indkomst
Hvad får jeg i rente?

Din præcise rente fremgår af den låneaftale, som du modtager. Den afspejler den riskoanalyse banken har foretaget via kreditvurderingen af dig. Husk at sammenligne flere lånetilbud, og anvend ÅOP som sammenligningsgrundlag.

Kan jeg fortryde et hurtig lån

Ja, du kan godt fortryde et hurtig lån. Som forbruger har du ifølge Kreditaftaleloven mulighed for at fortryde lån og kreditter i 14 kalenderdage.